Ljunglidsvägen 14

LANDVETTERS - Backa, Härryda
 • Ref. Nr. YE06660
 • Pris
  • 9.495.000 kr
  • Som utgångspris

Villa

 • Antal rum: 9 rum
 • Boarea: 308 m2
 • Tomtarea: 1505 m2
 • Sovrum: 4-5 sovrum
 • Biarea: 158 m2

Välkommen på visning

 • Det finns inga visningar för tillfället

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

MÖJLIGHETERNAS BOENDE - UNIKT TILLFÄLLE !
På toppen av Ljunglidsvägen ligger dessa två fastigheter, Landvetter 6:157 och 6:158 som säljs tillsammans. 6:158 är en tomt om 1.544 kvm med en friggebod och 6:157 är bebyggd med en magnifik villa från 2002 och tomtstorlek 1505 kvm. Här finns möjligheten att behålla båda och ha en fantastisk parkliknande tomt eller sälja av den obebyggda tomten. Fastigheterna ligger i mycket eftertraktat område med rådjuren och skogen som granne och samtidigt i ett område som är föremål för nybyggnation, utbyggnad av vägnät, va-nät mm. Blandad population i området med flertalet barnfamiljer och även goa hjälpsamma pensionärer. Gångavstånd till centrum, förskolan Sjöholmen c:a 1.4 km, och till den fina nybyggda Backaskolan är det c:a 2.3 km. Busskommunikation c:a 2 km.

Interiör

Antal rum

9

Boarea

308 kvm

Rumsbeskrivning

VÄLKOMMEN !

Högt uppe på kullen ligger denna gedigna 1 1/2-plansvilla med hel källare/suterrängdel.
När vi närmar oss fastigheten slås vi av hur vackert denna villan är belägen på en stor parkliknande tomt. Uppfarten till villan är rejält tilltagen och stensatt. Plats för flera bilar att parkera. Dubbla garageportar med automatisk öppning.
Vi går uppför den breda trätrappan som övergår i altanen som leder oss fram till huvudentrén och välkomnas in i den öppna entrén. I hela huset förutom våtutrymmen och källardel ligger det parkettgolv. Vattenburen golvvärme. Till vänster finns en del av entrén / allrummet som används för avkoppling och här ligger även det första badrummet. Helkaklat badrum med dusch, toalett och handfat. Vi går tillbaka till entrén och fortsätter rakt fram i den öppna planlösningen där vardagsrum och matsal ligger. I vardagsrumsdelen finns även en värmande öppen spis där familj med gäster ofta tillbringat många och långa höst- och vinterkvällar. I matsalen har det bjudits på mycket god mat och oftast för middagssällskap om 10-12 personer. Dubbeldörrar ut till den trevliga terrassen. Innanför vardagsrummet ligger biblioteket - ett mysigt rum att krypa undan i med en härlig roman. Ett sovrum finns även på detta plan, två garderober. Köket är ett stort härligt kök med en fungerande vedspis där en och annan brödlimpa bakats. Köksinredning i vitt och maskinpark i vitt. Kyl/Frys, Spis med plattor, fläkt. Köksö. Separat matplats. Nu går vi upp en trappa och står i ett underbart stort rum med tak i nock, burspråk och en vacker dansk gjutjärnskamin. På detta plan ryms det tre sovrum och ett helkaklat badrum med kakel och klinker med golvvärme, badkar, toalett, handfat. I bortre delen av övervåningen ligger "sagorummet", ett rofyllt rum som dessutom har en egen balkong med fin utsikt. I suterrängplanet/källaren ryms det ett stort flerbilsgarage, flera stora förrådsutrymmen med klinkergolv, här är det bara fantasin som sätter gränser för nyttjandet. Varför inte en musikstudio, "mancave", syrum, målarateljé eller liknande. I hallen finns en praktisk hel fast monterad garderobsvägg med plats för avhängning och förvaring. På golv marmor.På detta plan finns ytterligare ett duschutrymme, handfat med kommod samt vägghängd spegel och ett mindre förråd i anslutning - tidigare tänkt som bastu. Tvättstugan rymmer gott om förvaringsskåp, tvättmaskin och torkskåp även här ligger ett klinkergolv. Innanför tvättstugan är pannrummet med bergvärmepumpen, hydroforen och centraldammsugaren. En synnerligen spännande villa !

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

2002

Uppvärmning

Bergvärme - vattenburen el, ny panna 2020 samt vedspis och öppen spis

Fastighetsbet.

Landvetter 6:157+6:158

Energideklaration

Utförd: 2020-11-19 00:00
Energiklass: B

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Tegel och trä
Fönster: Isolerglas & kopplade fönster
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Fastigheten Landvetter 6:157, typkod 220 har ett taxeringsvärde om 5776 000:- och 6:158, typkod 210 och har ett taxeringsvärdevärde om 793 000:-.

Ny värmepump 2020. Löpande underhållet.

Hobbyverkstad på tomten.

Allmänt om fastigheten

Upplåtelseform

Friköpt

Taxeringskod

220

Summa pantbrev

330000 kr

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten året om - djupborrad brunn. Enskilt avlopp - sluten tank till toalett och slamavskiljare med infiltration för bdt-avlopp.

Servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Härryda Landvetter GA:10 ändamål: Vägar

Driftskostnad

Totalt: 41800 kr/år
El: 36500 kr
Renhållning: 3000 kr
Väg, samf.: 2000 kr
Sotning: 300 kr
Beräknat antal pers: 1 st

Tomt

Areal

1505 kvm

Typ

Trädgårdstomt och naturtomt

Närområde

Allmänt

Trevligt barnvänligt område som förr i världen var ett sommarstugeområde men idag bor de flesta permanent. Härliga strövområden i området med chans till både bär- och svampplockning.

Kommunikation

Busskommunikation ca 2 km.

Närservice

Ca 15 minuters gångväg till centrum i Landvetter där det finns flera livsmedelsbutiker, blomsteraffär, fiskaffär, apotek, bank mm. Förskolan Sjöholmen c:a 1.4 km, och till den fina nybyggda Backaskolan är det c:a 2.3 km.

Övrigt

Landehof Nordöst om Landvetter centrum finns två spår som är 2,5 km vardera. Spåren är preparerade och ett är belyst. När snötillgången är stor finns det fina möjligheter till Längdskidåkning. OK Landehof har också konstsnöanläggning. Spåren utgår från Landehof-stugan, tel 031 - 91 81 78, som du når via Lunna- och Lundåsvägen. Parkera på toppen. Vid Gallhålans naturvårdsområde finns ett märkt promenadspår på 2,5 km. Spåret börjar vid Härkeshultsvägen och går upp på berget söder om Agntjärn. Från Landvetter kyrka går en asfalterad väg upp mot Ramberget. Grusväg tar vid där bebyggelsen slutar och går söderut genom skogen förbi Stora Fuletjärn och ner till Yxsjön. Från vägslutet går en stig in västerut och följer Yxsjöns södra strand fram till Näsetvägen, som leder ut till Benarebyvägen. Den del av spåret som består av grusväg används mycket under vintern som träningsspår för skidåkare. Längd från kyrkan till Benarebyvägen ca 7 km. Vägen norrut från Snåkered fortsätter vid Helgered i en stig förbi Sandsjön och ansluter till en skogsväg, som leder fram till Härkeshult där Vildmarksleden passerar. Du kan även köra bil upp till Härkeshult och vandra därifrån. Kör upp Härkeshultsvägen 4,8 km från rondellen i Landvetter. Där finns en parkeringsplats.Badplatser Vi har många fina badplatser, fem av dem är kommunala: Frökens udde (Gröen) i Mölnlycke Sjöholmen, Gröen i Landvetter Hornasjön i Härryda Västra Nedsjön i Hindås Gingsjön i Hällingsjö De flesta baden är utrustade med bryggor och hopptorn och hålls öppna under badperioden, i regel maj-augusti. Dessutom finns det friluftsbad i Rammsjön i Rävlanda och i Rådasjön (Säteribadet) i Mölnlycke. Dessa sköts av föreningslivet. Från juni till augusti tas prover på vattnets kvalitet. En fritidskarta med bl a badplatser finns att köpa för 50 kr i kommunhusets reception eller i Kulturhusets bibliotek i Mölnlycke. Fritidskartan betalas kontant vid köptillfället.