Källdalen 6

LANDVETTER, Härryda
 • Ref. Nr. YE06739
 • Pris
  • 2.695.000 kr
  • Som utgångspris
 • Bud: 2600000 Kr - Budhistorik

Villa

 • Antal rum: 5 rum
 • Boarea: 38 m2
 • Tomtarea: 1477 m2
 • Sovrum: 1-2 sovrum
 • Biarea: 35 m2

Välkommen på visning

 • Det finns inga visningar för tillfället

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

Med naturskönt läge ligger denna trivsamma mindre villa om 5 rum och kök varav ett mysigt inglasat uterum med härlig utsikt. Här har familjen tillbringat många goa kvällar under hela året. Vacker trädgård med stenläggning och planteringar. 2 separata förråd. .

Interiör

Antal rum

5

Boarea

38 kvm

Rumsbeskrivning

VÄLKOMMEN IN !

När vi parkerat bilen slås vi av den mysiga trädgården med sina stensatta gångar, murar, gräsytor och prydnadsväxter. Villan ligger högt beläget och som sista hus på vänster vid en återvändsväg. Vi går uppför trappan till den lilla verandan under tak och knappar in koden på det praktiska Yalelåset. Vi kommer in i en mindre entréhall med möjlighet till avhängning. Direkt till vänster ligger matlagningsköket som har maskinpark i rostfritt och från 2017, kyl/frys, spis med häll, fläkt. Målad köksinredning, laminatgolv. Vi går tillbaka och kommer nu till vardagsrummet som har en värmande öppen spis med insats från 2020. Här leder en trappa ner till suterrängvåningen. Till vänster ligger matrummet med 5 garderober, tidigare sovrum. Enkelt att öppna upp mellan matlagningskök och matrum för att få ett stort kök. Från vardagsrummet leder en dörr oss ut till det inglasade uterummet som har stora fönsterpartier med vacker utsikt. På golv klinker. Nu går vi ner en trappa till suterrängvåningen och här finner vi ett mysigt allrum med öppen spis samt dörr ut till trädgården. Det stora sovrummet som gränsar till allrummet har laminatgolv och 3 garderober. På detta plan finns även duschrummet med klinkergolv, dusch, handfat med kommod och förbränningstoalett. Innanför duschrummet ligger tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare, varmvattenberedare mm. Lågt till tak. Huvudbyggnadens storlek är enligt uppmätning SS 20154-2020, 38 kvm boarea och 35 kvm biarea. Enligt fastighetstaxeringen är boarean 33 kvm och biarean 33 kvm.

Byggnad

Byggnadstyp

1 plan med sutterräng

Byggnadsår

1948

Uppvärmning

Luft/luftvärmepump samt två eldstäder.

Fastighetsbet.

Bårhult 1:81

Energideklaration

Utförd: 2021-09-29 00:00
Energiprestanda: 65
Energiklass: D

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta/krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglas & betongglas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor / bandfalsad plåt från 1992
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Renoveringar : Yttertak från 1992. Fasad från 2000. Ommålning har skett 2017. Kyl/frys, spis med häll från 2017. Renovering murstock samt Insats öppen spis i vardagsrum 2020. Brandskyddskontroll gällande båda eldstäderna och rökgångar utfört 2020. Fiber indraget. Förbränningstoalett 2021.

Separata förråd.

Allmänt om fastigheten

Upplåtelseform

Friköpt

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1143000 kr

Summa pantbrev

1651000 kr

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten året om - djupborrad brunn 105 kvm. Avlopp till stenkista från Bad, disk och tvätt /BDT/.

Servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Härryda Landvetter GA:10 ändamål: Vägar

Driftskostnad

Totalt: 22400 kr/år
El: 15000 kr
Renhållning: 4000 kr
Väg, samf.: 3400 kr
Beräknat antal pers: 1 st

Tomt

Areal

1477 kvm

Typ

Naturtomt och trädgårdstomt - djupborrad brunn

Närområde

Allmänt

Landvetter Centrum är en tätort i Härryda Kommun, 15 km öster om Göteborg. Landvetter ligger öster och nordost om Landvettersjön (Gröen). Riksväg 40 passerar genom orten som motorväg och delar den i två delar. Med sin närhet till Göteborg och den internationella flygplatsen Göteborg Landvetter Airport är orten en expanderande bostadsort. Härryda kommun består till hälften av vildmark och skog och här finns många vandringsleder och motionsspår. Flera idrottshallar. Många fina badplatser och i vissa även möjlighet till fiske. I Skårtorp finns Hornasjön och Sandsjön, fina strövområden. Järnvägen mellan Göteborg och Borås, som är en del av Kust till kust-banan, passerar södra Landvetter men har inte längre någon station för resande där. Kollektivtrafiken till och från orten ombesörjs därför med buss.

Kommunikation

Med bil tar det knappt 15 min till Göteborg, ca 10 min till Partille eller Mölnlycke samt ca 30 min till Borås. KOLLEKTIVTRAFIK I Landvetter är kollektivtrafiken väl utbyggd. * RÖD EXPRESS: 14 min till Korsvägen (avg. var 30 min, under högtrafik var 15 min) * BUSS 511: Partille-Landvetter C-Landvetter flygplats * BUSS 611: Mölnlycke-Landvetter C-Bollebyggd * BUSS 101: Göteborg-Landvettermotet-Borås * BUSS 330: Göteborg-Landvettermotet-Tranemo I Landvetter ligger västra Sveriges internationella och Sveriges 2:a största flygplats. Härifrån tar du dig såväl inrikes som utrikes.

Parkering

I Landvetter Centrum finns gott om parkeringsplatser.

Närservice

I Landvetter Centrum finns diverse butiker och matställen, bank, apotek, bibliotek, skola och idrottshall. Landvetter Kyrka. Det finns i kommunen totalt ca 19 grundskolor.

Övrigt

I Landvetter finns Hälsans hus med spa, motions- och konferensmöjligheter, Landehof friluftsanläggning med fina skidspår, Gallhålans naturreservat, Chalmers golfklubb samt det fina Gröenbadet i Landvettersjön.