Hasselvägen 20

MÖLNLYCKE - Skogen, Härryda
  • Ref. Nr. YE06744
  • Pris
    • 5.175.000 kr
    • Som utgångspris

Villa

  • Boarea: 118 m2
  • Tomtarea: 350 m2
  • Biarea: 41 m2

Välkommen på visning

  • Det finns inga visningar för tillfället

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

SKOGEN-Området i Mölnlycke !
Välkommen till detta trevliga bostadsområde på Hasselvägen där radhusen omgärdar den mysiga gemensamma lekplatsen och gräsmattan för lek och andra aktiviteter. Här bor du i en trygg miljö och har både förskolor, skolor, livsmedelsbutik, busskommunikation och skog & bad inom gångavstånd. Denna fastigheten har en lite större trädgård då det är ett gavelradhus så det finns gott om plats för både liten och stor. Entrésidan har en snygg stensatt uteplats där familjen gärna tar sin morgonfika. Här finns också ett förråd för cyklar, små barnleksaker mm. Trädgårdssidan har ett trevligt trädäck med staket och sommartid är uteplatsen helt insynsskyddad. Markis. Isolerat förråd för trädgårdsattiraljer. Tomten består av stor gräsmatta samt olika bärbuskar, fruktträd och blommor. Garage i länga. I området finns också ett gemensamhetshus som går att hyra för olika tillställningar.

Interiör

Boarea

118 kvm

Rumsbeskrivning

VÄLKOMMEN IN !

Vi välkomnas in i entréhallen som har klinkergolv med el. golvvärme. Klinkern övergår i parkettgolv. Plats för avhängning. Direkt till vänster ligger det mysiga köket med matplats. Vit köksinredning, stänkskydd av vitt kakel, maskinpark i rostfritt, golvvärme. Köket renoverades 2011. Vi går genom hallen till det generöst tilltagna vardagsrummet som initialt var två rum men där familjen valt en mer öppen och ljusare planlösning. På golv ekparkett och utgång till den träbeklädda altanen i söderläge. Markis över altanen. Vardagsrummet har plats för både soffgrupp framför tv´n och matbordet där familj och gäster ofta samlas för en bit mat och trevlig samvaro. På detta plan finns även ett helkaklat duschrum med duschväggar i glas, toalett samt handfat och vägghängt spegelskåp. Slutligen tvättstugan med klinker och värmegolv, varmvattenberedaren, tvättho, tvättmaskin och förvaringsskåp. Nu går vi upp en trappa till sovrumsavdelningen. Även på detta plan ligger ekparkett i alla utrymmen förutom badrum. 4 bra sovrum där ett av rummen är inrett med förvaringsskåp och lådor och används som en walk-in-closet. Badrummet på detta plan är helkaklat och har elektrisk golvvärme, badkar, toalett, handfat med kommod, vägghängt spegelskåp samt ett fönster. För den som önskar finns det möjlighet att inreda vinden till exempelvis ytterligare sovrum eller allrum. Flera av grannarna har gjort det och är väldigt nöjda med extraytor.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus

Byggnadsår

1982

Uppvärmning

Oljefyllda radiatorer, golvvärme i kök, hall, tvätt & badrum. Luft/luftvärmepump

Fastighetsbet.

Hönekulla 1:530

Energideklaration

Utförd: 2021-05-06 00:00
Energiklass: E

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor 2010 & 2013
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

RENOVERINGAR : 1999 - Byte träfasad - gavel. 2002 - Renovering badrum inklusive elektrisk golvvärme. 2006 - Byte av vissa radiatorer. 2008 - Installation elektrisk värmegolv i entréhall och tvättstuga. 2009 - Byte träfasad - altansidan. 2010 - Byte fönster övervåning. Byte radiatorer. Målning samt byte av vissa lockbrödor. 2011 - Byte fläktpaket. 2011 - Renovering kök, ny köksinredning, nya golv med elektrisk golvvärme. 2013 - Byte fönster, altandörr entrévåning. Målningsarbeten, hall, vardagsrum, trappan, övre hall, inklusive tak. Nya utanpåliggande vattenledningar från tvättstugan till kök beroende av läckage på ledning nedgjuten i betongplattan. 2015 - Byte varmvattenberedare. 2016 - Byte yttertak. 2017 - Byte av kyl och frys. Byte tvättmaskin. 2018 - Byte förrådsdörrar. 2020 - Byte diskmaskin. 2021 - Nytt badrumsskåp.

Oisolerat på framsidan och isolerat förråd på baksidan.

Allmänt om fastigheten

Upplåtelseform

Friköpt

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3592000 kr

Summa pantbrev

995000 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Härryda Hönekulla GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning

Driftskostnad

Totalt: 38250 kr/år
El: 18000 kr
VA: 5850 kr
Väg, samf.: 8000 kr
Försäkring: 2600 kr
Övrigt: 3800 kr
Beräknat antal pers: 2 st
Kommentar: Övrigt = Telia TV och Bredband 2 via fiber.

Tomt

Areal

350 kvm

Typ

Trädgårdstomt (hörntomt)

Närområde

Allmänt

Mycket barnvänligt, trivsamt och lugnt område i fin natur. Härliga strövområden i skogen där det finns både bär och svamp. Närhet till badplats i Ötjärn. Fin promenadväg från Ötjärn och runt Finnsjön. Här kan man leva ett aktivt liv, det är inte långt till närmaste naturområde. Cykla, jogga på olika leder och spår.

Kommunikation

Bra busskommunikationer till Mölnlycke centrum och Göteborg. Mycket bra utbyggt nät med gång- och cykelbanor.

Närservice

Mölnlycke centrum erbjuder det mesta både inom service och affärer. Här finns vårdcentral, apotek, optiker, systembolag, banker, post, mataffärer, blomsteraffärer, bokhandel, inredningsbutiker, klädaffärer, leksaksaffär, mobilaffär, cykel- och sportaffär, bijouterier & smycken, skomakare, frisör, restauranger & caféer, torghandel, bensinstation, byggvaruhus, träningsanläggningar mm.

Övrigt

Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås i den expansiva Göteborgsregionen. Kommunen är tre mil från västra till östra kommungränsen. Hälften av kommunen är skog och här finns 200 sjöar med fina badplatser och gott om natur och fina vandringsleder med fantastiska utsikter. Mölnlycke är största orten, närmast flygplatsen ligger Landvetter och den lilla orten Härryda samt i öster Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Kommunen har ett rikt kulturliv och gott om historiska platser. Här bor ca 34 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. De som bor här har tillgång till bra lokaltrafik och nära till de stora vägarna, järnväg och till Landvetter flygplats.