Finnsjövägen 24

MÖLNLYCKE - Finnsjön, Härryda
 • Ref. Nr. YE06794
 • Pris
  • 2.750.000 kr
  • Slutpris

Villa

 • Antal rum: 2 rum
 • Boarea: 38 m2
 • Tomtarea: 1844 m2
 • Biarea: 2 m2

Välkommen på visning

 • Det finns inga visningar för tillfället

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

Promenadavstånd till bad i Finnsjön ! Varmt välkommen till denna idyll belägen längst in vid återvändsväg. Fastigheten ligger i direkt anslutning till den populära vandringsleden runt Finnsjön. Stor tomt om 1.844 kvm. På fastigheten finns idag ett bostadshus om 42 kvm, som för närvarande bebos permanent. Här finns även ytterligare två byggnader som används som förråd. I dagsläget är det godkänt att bygga 70 kvm + fristående uthus om 30 kvm. Taklutning 30 grader. Inredning av vind kan ev. godkännas. Enligt Härryda Kommun finns det planer på att bygga ut kommunalt VA till fastigheterna i detta område men ingen exakt tidsplan finns för närvarande men troligtvis 2024.

Interiör

Antal rum

2

Boarea

38 kvm

Rumsbeskrivning

VÄLKOMMEN IN !

Vi går uppför den lilla trappan och välkomnas in i hallen med plats för avhängning. Vi går vidare in i vardagsrummet som har plastmatta, renoveringsarbete har påbörjats men ej färdigställts. Till höger ligger arbetsrummet med stora fönster ut mot trädgården. Här ligger även toaletten som har en förbränningstoa. Vi går tillbaka till vardagsrummet och rakt fram och här ligger köket med separat matplats. En värmande braskamin finns och kyl o frys, spis. Sovrummet har trägolv och garderober för förvaring.
Enligt taxeringen är boytan 38 kvm.

Byggnad

Byggnadstyp

1 plan med källare

Byggnadsår

1936

Uppvärmning

Luft/luftvärmepump, Direktverkande el & Braskamin

Fastighetsbet.

Kullbäckstorp 2:81

Energideklaration

Finns för närvarande inte
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Kryprumsgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Plåtisol

Övrigt

2 förrådsbyggnader varav den ena med bastu.

Allmänt om fastigheten

Upplåtelseform

Friköpt

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1772000 kr

Summa pantbrev

935000 kr

Vatten/Avlopp

Djupborrad vattenbrunn. Avlopp saknas

Servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Härryda Kullbäckstorp GA:18

Driftskostnad

Totalt: 12800 kr/år
El: 12000 kr
Försäkring: 800 kr
Beräknat antal pers: 1 st

Tomt

Areal

1844 kvm

Typ

Naturtomt och trädgårdstomt

Närområde

Allmänt

Längst in på Finnsjövägen är ett mycket trevligt och eftertraktat område vid Finnsjöns södra strand, ca 2 km från Mölnlycke. Området består av drygt flera fastigheter och var tidigare ett sommarstugeområde. Idag är de flesta husen ombyggda till permantentboende. Populärt rekreationsområde mitt i naturen med motionsspår och fin natur. Nära till fina bad och båtturer.

Närservice

Finnsjövägen ligger ca 2 km från Mölnlycke centrum som erbjuder det mesta både inom service och affärer. Här finns vårdcentral, arbetsförmedling, apotek, optiker, systembolag, banker, post, mataffärer, blomsteraffärer, bokhandel, inredningsbutiker, klädaffärer, delikatessaffärer, leksaksaffär, dataaffär, videobutik, hälsokost, cykel- och sportaffär, bijouterier & smycken, skomakare, frisör, restauranger & caféer, torghandel, bensinstation, byggvaruhus, träningsanläggningar mm.

Övrigt

Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås i den expansiva Göteborgsregionen. Kommunen är tre mil från västra till östra kommungränsen. Hälften av kommunen är skog och här finns 200 sjöar med fina badplatser och gott om natur och fina vandringsleder med fantastiska utsikter. Mölnlycke är största orten, närmast flygplatsen ligger Landvetter och den lilla orten Härryda samt i öster Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Kommunen har ett rikt kulturliv och gott om historiska platser. Här bor ca 34 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. De som bor här har tillgång till bra lokaltrafik och nära till de stora vägarna, järnväg och till Landvetter flygplats.