Bårhultsvägen 19

LANDVETTER, Härryda
 • Ref. Nr. YE06805
 • Pris
  • 4.895.000 kr
  • Som utgångspris

Villa

 • Antal rum: 4 rum
 • Boarea: 100 m2
 • Tomtarea: 1561 m2
 • Sovrum: 3-4 sovrum

Välkommen på visning

 • Det finns inga visningar för tillfället

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

LANTLIGT LÄGE MED EN FANTASTISK TRÄDGÅRD !
Nyrenoverad och fräsch enplansvilla om 130 kvm golvyta, 100 kvm boarea plus ytterligare 30 kvm inredd vind, ej boarea - används som två mycket bra sovrum till barnen och hall med förvaringsutrymmen. På entréplan finns vardagsrum, sovrum, kök, badrum samt wal-in-closet och ett trevligt inglasat uterum där familjen ofta sitter ner och läser en bok för barnen, fikar eller bara njuter av utsikten. Villan är lugnt och barnvänligt belägen och en underbar tomt med oanade möjligheter till odling - växthuset finns redan på plats, lek och spring för barnen, studsmatta mm. På tomten om 1561 kvm finns även en mysig verkstad/hobbybyggnad som mannen flitigt nyttjar. Här finns dessutom ett stort isolerat och inrett garage samt en carport med högt till tal /perfekt för husbil, husvagn eller liknande/. Här finns även en lekstuga till de små.

Interiör

Antal rum

4

Boarea

100 kvm

Rumsbeskrivning

VÄLKOMMEN IN !

HELRENOVERAT invändigt 2021.
Vi välkomnas in i entréhallen i denna helrenoverade villa med ljusa material. På hallgolvet ligger ett praktiskt klinkergolv med golvvärme.
Här finns även en hel garderobsvägg med skjutdörrar för avhängning av kläder och skoförvaring. Klinkergolvet övergår i ett vackert parkettgolv som ligger i hela entréplanet. Vi fortsätter in i den inre hallen där trappan leder oss upp till övre plan. Vi går till vänster och nu befinner vi oss i det generöst tilltagna vardagsrummet med parkettgolv och gott om plats för både soffgrupp och en avskild del för matsalen. I vardagsrummet finns en go värmande brasspis med insats. Enkelt att dela av matplatsdelen och på så sätt få ytterligare ett sovrum på detta plan om så önskas. Här umgås familjen väldigt gärna och ofta tillsammans med övrig släkt och vänner över en bit god mat. Kaffet efter middagen intages i uterummet som nås från vardagsrummet. Uterummet har stora perspektivfönster vilket ger ett fint ljus och en härlig utsikt över nejden där de små barnen kan leka på gräsmattan eller i lekstugan och föräldrarna har bra uppsikt över dem. Vi går tillbaka till hallen och in i sovrummet som även detta är stort och har en egen tillhörande walk-in-closet, som kan göras om till ett mindre sovrum om man hellre vill det. Badrummet är vackert inrett, 2021 i sobra färger med kakel och klinkergolv med golvvärme. Duschkabin, handdukstork, handfat med kommod, toalett. Spotlights i tak. Även köket är nytt från 2021 med köksinredning i en mjukgrå färg samt maskinpark i svart, kyl, frys, diskmaskin, spishäll, fläkt, ugn och microvågsugn. Kyl, frys och diskmaskin integrerade. Bänkskiva i stenliknande kompositmaterial. Stänkskydd av marmor. Spotlights i tak. Vi går nu upp en trappa och även trappan har renoverats med nya sättsteg och även målats.
Nu kommer vi upp på våning två där takhöjden är 1.88 vilket gör att det ej räknas som boyta då lägsta höjd som räknas är 1.90. Här finns trots de två cm som "fattas" två bra sovrum och en hall med garderober och även kattvindar för förvaring.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med inredd vind

Byggnadsår

1957 Tillbyggt 60 kvm, 1972

Uppvärmning

Oljefyllda radiatorer, Braskamin

Fastighetsbet.

Bårhult 1:103

Energideklaration

Utförd: 2020-12-22 00:00
Energiprestanda: 111
Energiklass: D

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund, betonghålsten byggt direkt på berg.
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor från 2011, Ny papp, läkt och pannor.
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

RENOVERING OCH OMBYGGNADER: 1957: Ursprunglig villa byggs. 1972: Tillbyggnad om 60 kvm, nytt avlopp, 3-kammarbrunn med infiltration samt sluten tank. 1975: Borrad ny vattenbrunn. Den gamla vattenbrunnen finns kvar och användes för bevattning av växter. 1976: Inredning av sovrum övervåning. 1980: Nybyggnation garage. 1988: Ombyggnad uthus. 1988: Ny vattenpump. 1997: Växthus 2002: Ny braskamin inklusive skorsten. 2003: Tilläggsisolering fasad. Byte fasadpanel samt installation av 3-glasfönster. Ny altan. 2011: Omläggning yttertak, papp, läkt och betongpannor. 2018: Ny tvättmaskin. 2020: Indragning fiber. 2021: Ombyggnad av entréplan samt helrenovering invändigt hela huset. Ny varmvattenberedare. Nytt badrum med kakel och klinker. Golvvärme. Duschkabin- Marco Design, Blandare i dusch - Bath Deluxe, Handdukstork - Pax, Handfat samt kommod - Bath Life, Blandare handfat - Topwell, Väggspegel - Svedbergs, Toalettstol. Nytt kök med köksinredning från IKEA, maskinpark i rostfritt, Bänkskiva i komposit. Parkettgolv. Nytt parkettgolv i hela entréplanet. Nytt klinkergolv samt golvvärme i entréhallen. Samtliga innerdörrar utbytta. Alla lister utbytta. Nytt innertak i sovrum och walk-in-closet på entréplan. Ommålning av samtliga väggar. Alla vattenrör utbytta. Ny elcentral samt nya elledningar. Ny el och vatten till tvättstugan. Uppfräschning av verkstad/hobbybyggnad.

Separat garage, carport, verkstad/hobby, växthus, lekstuga.

Allmänt om fastigheten

Upplåtelseform

Friköpt

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2171000 kr

Summa pantbrev

3400000 kr

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten året om, djupborrad brunn. Enskilt avlopp, 3-kammarbrunn med infiltration samt sluten tank. Infiltrationsbädden ligger på grannfastigheten och måste göras om inom ett år ca.

Servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Härryda Landvetter GA:10 ändamål: Vägar Last: Officialservitut Kraftledning, 14-IM2-26/959.1

Driftskostnad

Totalt: 20700 kr/år
El: 12000 kr
VA: 1000 kr
Renhållning: 2400 kr
Väg, samf.: 500 kr
Övrigt: 4800 kr
Beräknat antal pers: 4 st
Kommentar: Övrigt = Internet samt tv-kanaler.

Tomt

Areal

1561 kvm

Typ

Naturtomt och trädgårdstomt

Beskrivning

Växthus byggt 1997, Verkstad/hobbybyggnad - ombyggt 1988.

Närområde

Allmänt

Landvetter Centrum är en tätort i Härryda Kommun, 15 km öster om Göteborg. Landvetter ligger öster och nordost om Landvettersjön (Gröen). Riksväg 40 passerar genom orten som motorväg och delar den i två delar. Med sin närhet till Göteborg och den internationella flygplatsen Göteborg Landvetter Airport är orten en expanderande bostadsort. Härryda kommun består till hälften av vildmark och skog och här finns många vandringsleder och motionsspår. Flera idrottshallar. Många fina badplatser och i vissa även möjlighet till fiske. I Skårtorp finns Hornasjön och Sandsjön, fina strövområden. Järnvägen mellan Göteborg och Borås, som är en del av Kust till kust-banan, passerar södra Landvetter men har inte längre någon station för resande där. Kollektivtrafiken till och från orten ombesörjs därför med buss.

Kommunikation

Med bil tar det knappt 15 min till Göteborg, ca 10 min till Partille eller Mölnlycke samt ca 30 min till Borås. KOLLEKTIVTRAFIK I Landvetter är kollektivtrafiken väl utbyggd. * RÖD EXPRESS: 14 min till Korsvägen (avg. var 30 min, under högtrafik var 15 min) * BUSS 511: Partille-Landvetter C-Landvetter flygplats * BUSS 611: Mölnlycke-Landvetter C-Bollebyggd * BUSS 101: Göteborg-Landvettermotet-Borås * BUSS 330: Göteborg-Landvettermotet-Tranemo I Landvetter ligger västra Sveriges internationella och Sveriges 2:a största flygplats. Härifrån tar du dig såväl inrikes som utrikes.

Parkering

I Landvetter Centrum finns gott om parkeringsplatser.

Närservice

I Landvetter Centrum finns diverse butiker och matställen, bank, apotek, bibliotek, skola och idrottshall. Landvetter Kyrka. Det finns i kommunen totalt ca 19 grundskolor.

Övrigt

I Landvetter finns Hälsans hus med spa, motions- och konferensmöjligheter, Landehof friluftsanläggning med fina skidspår, Gallhålans naturreservat, Chalmers golfklubb samt det fina Gröenbadet i Landvettersjön.