Jordåsahultsvägen 2

HINDÅS, Bollebygd
 • Ref. Nr. YE06827
 • Pris
  • 5.095.000 kr
  • Slutpris
 • Bud: 5095000 Kr - Budhistorik

Villa

 • Antal rum: 6 rum
 • Boarea: 149 m2
 • Tomtarea: 1355 m2
 • Sovrum: 3-4 sovrum
 • Biarea: 48 m2

Välkommen på visning

 • Det finns inga visningar för tillfället

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

Egen bad- och båtbrygga precis vid tomtgränsen !
Bad, fiske, båt, skridskoåkning - ja listan kan göras lång beroende av intressen...
Här bor du i en trevlig renoverad suterrängvilla om 5-6 rum och kök. helkaklat badrum med bubbelpool, två stora sällskapsutymmen mm. Välhållen och spännande trädgård med växthus, stort garage samt förråd och trappan nerför slänten till bryggan för det goa morgondoppet i sjön Ömmern. Här finner vi också en anlagd uteplats/soldäck med trädäck.
På fastigheten finns dessutom drömgaraget ca 40 kvm med plats för den händige att meka inne i värmen. Under garaget finns oanade möjligheter för inredning, används idag som förråd. Kanske en blivande liten lägenhet, bastu, mancave etc ?
FÖRBESIKTIGAD - DOLDAFEL-FÖRSÄKRING TECKNAS !

Interiör

Antal rum

6

Boarea

149 kvm

Rumsbeskrivning

VÄLKOMMEN IN !

Vi välkomnas in i den hemtrevliga villan genom entréhallen som har plats för avhängning i garderob. Direkt till vänster ligger sovrum 1 /tidigare två sovrum, enkelt att återställa till två/. Till höger från hallen finns gästtoaletten som har klinkergolv och målad glasfiber på vägg. Toalett, handfat samt ett praktiskt fönster. Köket är ett öppet matlagningskök med en bardisk och plats för flera sittande gäster när värden lagar maten. Här finns kyl och frys, diskmaskin, ugn, gashäll samt fläkt. Maskinpark i rostfritt förutom fläkten som är i vitt. Arbetsbänkar i mörkt laminat. På golv ett vackert mörklaserat laminatgolv. Denna familjen använder resterande del av köket som mysplats framför den värmande öppna spisen och nyttjas konstant av familjemedlemmarna, men det finns gott om plats för matbord för den som så önskar.
Vi går nu ner en halvtrappa till vardagsrummet där det stora matsalsbordet står precis vid de stora panoramafönstren. Här samlas familjen och vänner över en bit god mat och får på köpet en underbar sjöutsikt som heter duga. På detta plan finns även ett sovrum med ljust laminatgolv och snedtak. I anslutning till sovrummet ligger ett utrymme som är tänkt till badrum men ej färdigställt ännu. Kakel o klinker finns. Vi går ytterligare en halv trappa ner och på detta plan finner vi ett stort sällskapsrum med direktaccess till altan och trädgård, härifrån leder en trappa ner till bryggan i sjön. Här finns även en mysig spaavdelning som är helkaklad och har spabad, duschplats, handfat, handdukstork, bastu samt plats för avkoppling. Ytterligare en halvtrappa ner ligger ett sovrum, med öppen spis. Tvättstugan har tvättmaskin och torktumlare samt praktiska arbetsbänkar. Här finns även apparatrummet med värmepanna, varmvattenberedare, hydropress, reningsfilter samt förrådsmöjligheter. Uppmätt boarea 149 kvm samt 48 biarea. Enligt taxeringen 100 kvm boarea plus 110 kvm biarea.

Byggnad

Byggnadstyp

Suterrängvilla

Byggnadsår

1960 Ombyggt 1998

Uppvärmning

Bergvärme

Fastighetsbet.

Äleviken 1:7

Energideklaration

Utförd: 2021-11-26 00:00
Energiklass: F

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Betong / trä
Fasad: Tegel och trä
Fönster: 3-glas, några 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Renoveringar - Ombyggnader: 2006: Ny bergvärmeanläggning. 2007: Installation bergvärmeanläggning. 2009: Installation gasspis och varmluftsugn. 2010: Ny Grundfoss pump i borrhålet. 2010: Nytt yttertak. 2011: Ny hydropress i pumprummet. Omdränering. 2014: Nytt reningsfilter. 2016: Ny tvättmaskin och nytt kylskåp. Ny luft/luftvärmepump i garaget. 2018: Stenläggning på entrésidan. 2019: Ny avloppsanläggning. 2020: Indragning fiber, ägs av Jordåsahultsvägens samfällighetsförening. 2021: Vattenprov taget 2021.

Stort isolerat och uppvärmt garage om 40 kvm samt förrådsutrymme under garaget, även detta 40 kvm.

Allmänt om fastigheten

Upplåtelseform

Friköpt

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3072000 kr

Summa pantbrev

2635000 kr

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten året om - Djupborrad brunn - vattenbrunnen tryckt 2012 - Vattenprov taget 20210624. Enskilt avlopp - avloppsanläggning från 2019.

Driftskostnad

Totalt: 42300 kr/år
El: 33000 kr
Renhållning: 3100 kr
Försäkring: 5200 kr
Övrigt: 1000 kr
Beräknat antal pers: 3 st
Kommentar: Övrigt = Samfällighet väg, snöröjning

Tomt

Areal

1355 kvm

Typ

Trädgårdstomt.

Närområde

Allmänt

Tätort i Härryda kommun. Hindåsbygden utgöres av de närmsta omgivningarna runt framför allt Västra Nedsjön med utvidgning mot Rävlanda, Bollebygd samt Härryda och Hällingsjös samhällen. Hindås ligger i dels Sävedals, dels i Bollebygds härad. Härlig natur med över ett hundra sjöar. Västra Nedsjön är en badsjö. Västa Nedsjön och Östra Nedsjön är förbundna med en kanal.

Kommunikation

Lantligt men ändå på pendlingsavstånd till Göteborg, Borås, Alingsås eller Lerum. Grusad väg fram till fastigheten ca 50 meter från stora vägen. Det tar ca 25 min att köra milen till Göteborg.

Närservice

Jordås ligger med närhet till flera orter runt omkring, ca 7 km till Hindås, 15 km till Bollebygd centrum, 25 km till Alingsås och 35 km till Göteborg. Det är också nära till Landvetter, Mölnlycke och Rävlanda. Grundskolan ligger i Bollebygd och dit kan man åka med skolskjuts, eller välja att gå i skolan i Hindås. Dagmammor finns i området.

Övrigt

Hindås kommun ligger strategiskt mellan Göteborg och Borås. Kommunen har en fantastisk och varierande natur med öppna landskap, storskog, bördiga dalgångar och många sjöar och vattendrag som bäddar för ett rikt naturnära liv. I kommunen ett rikt sjösystem med badplatser, fiskevatten och kanotleder, många chanser till idrott med flera vandringsleder och motionsslingor, skidspår, golfbana, tennishall, idrottsplatser, boulebanor och ridanläggningar.