Övergårdsvägen 7

HÄRRYDA - Skårtorp, Härryda
 • Ref. Nr. YE06831
 • Pris
  • 4.295.000 kr
  • Som utgångspris
 • Bud: 4400169 Kr - Budhistorik

Villa

 • Antal rum: 5 rum
 • Boarea: 149 m2
 • Tomtarea: 3633 m2
 • Sovrum: 2-3 sovrum
 • Biarea: 10 m2

Välkommen på visning

 • Det finns inga visningar för tillfället

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

Varmt välkommen till denna trivsamma och gedigna suterrängvilla om 5 rum och kök. Villan är lugnt och barnvänligt belägen och tämligen insynsskyddad. Villan ligger på en tomt om 3.633 kvm / troligen avstyckningsbar när generalplanen upphävs /. På fastigheten ligger ett mysigt uterum, flera förråd samt separat garage.

Interiör

Antal rum

5

Boarea

149 kvm

Rumsbeskrivning

VÄLKOMMEN IN !

Vi välkomnas fram till fastigheten genom en grusad infart förbi det separata garaget. Härefter går vi på en grusad gång med trevlig vegetation, vi går förbi det mysiga uterummet där familjen vistats mycket och använt som ett orangeri. Vi öppnar entrédörren till huvudbyggnaden och kommer in i entréhallen som har ett vackert marmorgolv och avhängningsmöjligheter i en garderob med skjutdörrar. Direkt till vänster ligger det stora sovrummet som har parkettgolv och skjutdörrsparti med spegeldörrar. Vi går vidare in i huset och står nu i det generöst tilltagna vardagsrummet i vinkel, parkettgolv. Här har tidigare varit ett sovrum vilket enkelt går att återställa igen för den som så önskar. I vardagsrummet finns en värmande öppen spis med insats. I vinkeln i rummet finns altandörren till balkongen som löper utefter husväggen. Glasat räcke för den fina utsiktens skull. Vi går tillbaka till hallen för att komma till det helkaklade duschrummet, renoverat 2013 och med vattenburen golvvärme. Dusch, handfat, toalett, vägghängt skåp för förvaring. Köksinredningen är i ek samt maskinpark i vitt. Köket renoverat 2007. Diskbänk med stänkskydd av kakel, spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin, kyl och frys. Mikro och ugn i arbetshöjd, från 2021. Köket har en trivsam matplats vid fönstret och man sitter lätt 6-8 st runt bordet. Vi går nu ner en trappa och här finner vi en praktisk matkällare med gott om plats för förvaring - alla husmödrars dröm. I pannrummet finns bergvärmepumpen, expansionskärl mm samt plats för förvaring. Vi kommer nu till det trevliga allrummet. Här har familj och grannar suttit många gånger och kopplat av efter en riktigt go bastu/dusch då bastun ligger i direkt anslutning till allrummet. Här finns även en duschkabin. Från allrummet har man access till trädgården genom en groventré. Ytterligare ett sovrum finns på detta våningsplan - laminatparkettgolv och hel garderobsvägg med speglar. Tvättstugan är helkaklad och har tvättmaskin -2021 och torktumlare, tvättbänk samt toalett. Ett litet mysigt sy- och strykrum ligger vägg i vägg med tvättstugan.
Enligt uppmätt yta 149 kvm boyta+ 10 biyta, enligt taxeringen 95 boyta och 70 biyta.
Ute på tomten finns separat garage, fristående inglasat uterum, hönshus - inhägnat runt samt två förråd.
Enligt svar från Härryda Kommun kan man när generalplanen är upphävd ansöka om avstyckning om man önskar.

Byggnad

Byggnadstyp

Suterrängvilla

Byggnadsår

1938

Uppvärmning

Bergvärme

Fastighetsbet.

Skårtorp 2:48

Energideklaration

Utförd: 2021-12-10 00:00
Energiklass: C

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Tegel och trä
Fönster: Isolerglas från 1980 o 1980 samt 2-glas kopplade.
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Allmänt om fastigheten

Upplåtelseform

Friköpt

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2410000 kr

Summa pantbrev

295000 kr

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten året om - djupborrad brunn. Enskilt avlopp - trekammarbrunn.

Servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Härryda Skårtorp GA:2 ändamål: Vägar

Driftskostnad

Totalt: 16800 kr/år
El: 9700 kr
Renhållning: 1300 kr
Väg, samf.: 1300 kr
Försäkring: 4500 kr
Beräknat antal pers: 1 st

Tomt

Areal

3633 kvm

Typ

Naturtomt och trädgårdstomt

Närområde

Allmänt

Skårtorp är ett populärt och eftertraktat område mitt i naturen med fina badsjöar som Hornasjön och Sandsjön. Skårtorp är ett populärt och eftertraktat område mitt i naturen med fina badsjöar som Hornasjön och Sandsjön. Området har till stora delar bestått av sommarstugor men idag är det fler och fler som är åretruntboende.Landvetter Centrum ligger inte långt ifrån där finns all man kan önska av service, matbutiker, apotek, bank,cafe m.m. Resecentrum med bussar som ger bra kommunikationer.

Kommunikation

Bra kommunikationer med buss till Landvetter, Mölnlycke och Göteborg. Nära Landvetter flygplats om man ska flyga. Med bil når man Göteborg på runt 20 min och Borås på ca 35 min.

Närservice

Landvetter centrum ca 5 km bort har stor mataffär och flera småaffärer, restauranger och annan service.

Övrigt

Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås i den expansiva Göteborgsregionen. Kommunen är tre mil från västra till östra kommungränsen. Hälften av kommunen är skog och här finns 200 sjöar med fina badplatser och gott om natur och fina vandringsleder med fantastiska utsikter. Mölnlycke är största orten, närmast flygplatsen ligger Landvetter och Härryda samt i öster Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Kommunen har ett rikt kulturliv och gott om historiska platser. Här bor ca 34 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. De som bor här har tillgång till bra lokaltrafik och nära till de stora vägarna, järnväg och till Landvetter flygplats.