Haråsvägen 51

HINDÅS, Härryda
  • Ref. Nr. YE06924
  • Pris
    • 3.480.000 kr
    • Som utgångspris

Villa

  • Antal rum: 4 rum
  • Boarea: 80 m2
  • Tomtarea: 1410 m2
  • Biarea: 61 m2

Välkommen på visning

Hitta hit

Intresseanmälan

Beskrivning

NATURNÄRA I ROFYLLT OMRÅDE ! FÖRBESIKTIGAD - DOLDA FELFÖRSÄKRING TECKNAS !
På Haråsvägen i Hindås ligger denna charmiga och mysiga fastighet, 1410 kvm tomt, bestående av 1 1/2-plansvilla i rött med vita knutar samt entrétrappa med veranda och ett trivsamt inglasat uterum i anslutning till vardagsrummet. Här finner vi även ett nyare gästhus bestående av två identiska rum med separata innerdörrar. Båda rummen är inredda med våningssängar och rymmer totalt 6 nattgäster. Förrådet om ca 8 kvm rymmer trädgårdsredskap och mycket annat.
Grusgångarna, gräsytorna, fruktträden, blommorna mm. gör detta lantliga ställe till en oas både för trädgårdsälskaren och för barnfamiljen där de små ges tillfälle till spring och lek. Närheten till skog o mark är ett extra plus för den som gillar skogspromenader eller löpning i terräng. Promenad/cykelväg till bad samt centrum. Mycket bra parkeringsmöjligheter. Huvudbyggnaden är enligt säljarens uppgifter 80+61 kvm, enligt fastighetstaxeringen är den 48+20 kvm.

Interiör

Antal rum

4

Boarea

80 kvm

Rumsbeskrivning

VÄLKOMMEN IN !

Vi följer grusgången med gräsytor på båda sidor fram till stentrappan och den mysiga lilla verandan. Några steg upp och vi välkomnas in i entréhallen med praktiskt laminatgolv. Från entréhallen leder trappan till övervåning och till källarvåning. Direkt till höger ligger köket som har köksinredning i vitt och maskinpark i vitt, renoverat 2012. I köket finns husmoderns dröm ett hörnskafferi med plats för ex. alla hushållsmaskiner eller torrvaror mm. Kyl/Frys, Spis med häll, Fläkt, Diskmaskin. Tillbaka i hallen når vi vardagsrummet som har parkettgolv och en skön värmande braskamin från 2004. Vardagsrummet består av en del matsal som enkelt kan förvandlas till sovrum för den som så önskar. Från vardagsrummet når vi genom dubbeldörrar det härliga inglasade uterummet som familjen nyttjar ofta och länge hela året om. På östersidan finns en mindre altan, där hela glaspartiet är öppningsbart och med utmärkt plats för grillen, här leder även en trappa ner till trädgården. Finns även en trappa i västerläge ner till trädgården.Vi går upp en trappa och här finner vi det stora föräldrasovrum med flera garderober och med egen balkong i västerläge, ett mindre sovrum med förvaringsvindar / kattvindar/ och duschrummet. Båda sovrummen har trägolv. Kakel och klinker i duschrum, dusch med glasdörrar, toalett, handfat med kommod, handdukstork samt extra skåp, 2000. Nu går vi ner i källaren och här finns det gott om förrådsutrymmen bla ett med en extrafrys, hobbyrum, duschrum, tvättstuga samt pannrum. Duschrummet har träplattor på golv, duschplats, toalett samt handfat. Tvättstugan har kakel och klinker, tvättmaskin & torktumlare, båda från 2012, praktisk arbetsbänk, garderober och skåp för förvaring. I pannrummet finns groventrén. Värmepannan-Combi ved/pellets, Varmvattenberedaren med inbyggd elpatron, ca 3 månader, Hydrofor från 2019, Reningsfilter från 2012, Vattenpump till den djupborrade brunnen, ca 40 m, 2017.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1936 Ombyggt/tillbyggt och renoverat löpande

Uppvärmning

Combipanna-pellets/ved, Luft/luftv.pump-2021, Braskamin 2004

Fastighetsbet.

Harås 1:9

Energideklaration

Utförd: 2022-08-15 00:00
Energiklass: E

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas & 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor 2020.
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Till och ombyggd 2005. Duschrum renoverat 2000. Omdränering 2003. Installerat braskamin 2004. Utbyggnad sovrum 2005. Byggt till uterum 2010. Nytt kök inklusive maskinpark 2012. Nybyggnation gäststuga ca 15 kvm, 2012. Vattenreningsfilter 2012. Tvättmaskin 2012. Torktumlare 2012. Vattenpump till djupborrad brunn 2017. Renovering toalett i källare 2018. Hydrofor 2019. Omläggning yttertak - betongpannor 2020 - papp, läkt och pannor. Varmvattenberedare 2022.

Gäststuga från 2012 med plats för 6 övernattande gäster.

Allmänt om fastigheten

Upplåtelseform

Friköpt

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1279000 kr

Summa pantbrev

432000 kr

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten året om - Djupborrad brunn om ca 40 m. Enskilt avlopp - Enkammarbrunn.

Servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Härryda Hindås GA:1 ändamål: Vägar

Driftskostnad

Totalt: 22800 kr/år
El: 19000 kr
Renhållning: 2400 kr
Väg, samf.: 1200 kr
Sotning: 200 kr
Beräknat antal pers: 2 st
Kommentar: Låga driftskostnader - möjlighet till ved- / pelletseldning med vattenburen värme.

Tomt

Areal

1410 kvm

Typ

Plan trädgårdstomt

Närområde

Allmänt

Tätort i Härryda kommun. Hindåsbygden utgöres av de närmsta omgivningarna runt framför allt Västra Nedsjön med utvidgning mot Rävlanda, Bollebygd samt Härryda och Hällingsjös samhällen. Hindås ligger i dels Sävedals, dels i Bollebygds härad. Härlig natur med över etthundra sjöar. Västra Nedsjön är en badsjö. Västra Nedsjön och Östra Nedsjön är förbundna med en kanal.

Kommunikation

Järnvägen mellan Göteborg och Borås har station i Hindås vilket ger möjligheter till arbetspendling med tåg. Det finns även busstrafik.Röd express till Landvetter för byte eller Grön Express till Mölnlycke för byte till 611.Med bil ca 30 minuters bilfärd på motorväg till Göteborg. Landvetter flygplats ca en mil bort

Parkering

Gott om parkering i hela Hindås.

Närservice

ICA Hindås öppet varje dag 09-21, Pizzeria, Thairestaurang, två bensinstationer, vårdcentral mm.

Övrigt

Hindås ligger högt och var tidigare snösäkert. Därför var orten ett populärt vinterutflyktsmål för västsvenskar och en av Sveriges stora backhoppningsorter. Hoppbacken, som ligger i anslutning till hotellet Hindåsgården, är nu nedlagd sedan 25 år men fortfarande ett landmärke för Hindås.Ett bra idrottsliv finns med bl.a kanot, skidor, tennis. innebandy Under Hindås storhetstid som turistort fanns det minst 12 hotell och pensionat. Idag är två stycken fortfarande igång: Hindåsgården och Hjortviken. Hindås Hotell öppnades 1906 och var då norra europas största trähotell.