Köpprocessen

Att köpa en ny bostad är en av de största affärer man gör i livet. Oavsett om ni köper för första gången eller fjärde gången finns vi på Elmgrens Fastighetsbyrå AB där för er och hjälper er genom hela köpprocessen. Med vår kunskap och mångåriga erfarenhet gör vi det lättare för er som köpare.

 • 1

  Hitta rätt

  Att hitta sin drömbostad kan vara svårt och det är många faktorer som spelar in för att det skall kännas rätt. Läget, storleken, planlösning och kanske du önskar en öppen spis? Genom att så tidigt som möjligt i dina planer anmäla er till vårt kundregister kan vi underlätta och hjälpa er att hitta rätt. Det är lätt att missa sitt framtida hus då vissa bostadsaffärer kan gå fort. Att anmäla sig till vårt kundregister kostar ingenting och du får direkt information om bostäder som matchar era önskemål.

 • 2

  Lånelöfte

  Om du redan innan vet exakt hur din budget ser ut blir hela köpprocessen lättare och snabbare. När väl köpprocessen startat kan det gå mycket fort och då underlättar det om du redan vet dina lånevillkor. Vi på Elmgrens Fastighetsbyrå AB har mycket goda kontakter med samtliga banker och kan därför hjälpa dig med ditt lånelöfte.

 • 3

  Visning

  På visningen är intrycken många och ibland känns det helt rätt. Det är viktigt att du redan på plats kontaktar mäklaren eller per telefon efter visningen då en eventuell budgivning kan ha startat, för att inte gå miste om din drömbostad.

 • 4

  Budgivning

  Budgivningen startar oftast direkt efter den första visningen och vi på Elmgrens Fastighetsbyrå AB tillämpar öppen budgivning. Det innebär att alla bud är offentliga via alias och dokumenteras.

  Samtliga bud framförs till bostadens säljare och dokumenteras för största säkerhet. En budgivning kan ibland kännas lite skrämmande men vi finns där för er genom hela processen och är tillgänglig om eventuella frågetecken uppstår. Ett bud vid köp av fastighet är aldrig bindande förrän ett kontrakt är påskrivet.

 • 5

  Kontrakt

  Efter avslutad budgivning träffas köpare och säljare på Elmgrens Fastighetsbyrå ABs kontor och skriver ett köpekontrakt. Ansvarig mäklare går noggrant igenom kontraktet, där det bl.a. står slutpris och tillträdesdag. Kontraktet undertecknas av samtliga parter vilket gör att både säljare och köpare kan känna sig trygga i affären.

 • 6

  Undersökningsplikt

  Som köpare har du en långtgående undersökningsplikt. Vårt råd är därför att alltid anlita en professionell besiktningsman. Säljaren ansvarar inte för fel som är möjliga att upptäcka, eller borde ha förväntats med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Normalt behöver inte köparen göra ingrepp eller åverkan i byggnaden, men om något tyder på att fel finns måste köparen utreda orsaken.

 • 7

  Inflyttning i den nya bostaden

  Grattis till er nya bostad!

  Det är dags att flytta in och där kan vi hjälpa till med tjänster som kan underlätta i flytten.

  Hantverkare, Stylister, Flyttfirma, Försäkringar, Trädgårdsarkitekter mm.

 • 8

  Uppföljning

  För oss på Elmgrens Fastighetsbyrå AB är både köpare och säljare lika viktiga och vårt främsta mål är att att ni är nöjda med affären. Av den anledningen sker alltid en återkoppling från våra fastighetsmäklare om dina förväntningar uppfyllts. Är du säljare av en bostad så bistår vi med alla deklarationshandlingar kring din bostadsaffär, allt för att du skall känna dig trygg, från start till mål!