Att sälja

För oss på Elmgrens Fastighetsbyrå AB är det viktigt att både säljare och köpare känner sig trygga genom hela försäljningsprocessen. Vi vill därför säkerhetsställa att du som kund är delaktig och påverkar för att göra den bästa affären.

Det är du som känner till din bostad bäst.

Säljprocessen

Nedan får du en övergripande bild av hur din bostadsförsäljning genomförs till rätt pris!

 • 1

  Första kontakt och värdering

  Vi träffas för ett första besök i din bostad och gör en grundlig genomgång och samlar ihop viktig information kring fastigheten. Att få rätt utgångspris redan från början är viktigt och det är här som vår erfarenhet av marknaden kommer in.

 • 2

  Förmedlingsuppdrag

  När vi inleder ett samarbete tillsammans upprättar vi ett förmedlingsuppdrag med de villkor som överenskommits.

 • 3

  Beskrivning och faktainsamling om er bostad

  I detta skede gör ett samarbete med oss stor skillnad. Nu tar vi med erfaren hand över och hämtar in så mycket fakta som vi kan om bostaden. Med vår mångåriga kunskap utfärdas en attraktiv beskrivning om bostaden som överlämnas till spekulanter och den framtida köparen.

 • 4

  Fotografering

  Elmgrens Fastighetsbyrå AB vet av erfarenhet hur viktig marknadsföringen är och har därför egen professionell fotograf som vet vikten av högkvalitativa bilder på din bostad. En fotografering av ditt hem tar ca en till två timmar och innefattar bilder som utmärker rum, detaljer och vinklar.

 • 5

  Marknadsföring

  Vi publicerar bostadsannonsen på bla Hemnet, Blocket, Bovision och naturligtvis vår egna hemsida. Vi sänder även direktutskick i närområdet, skyltar på fastighetsbyrån, banker, butiker och vägvisare.

  För oss är kvalitet viktigt, därför väljer vi att beställa tryckta visningsmappar för bästa marknadsföring. Det är också en fördel att sälja din bostad med oss då vi arbetar med vårt stora kontaktnät och kontaktregister för att matcha rätt säljare och köpare.

 • 6

  Visning

  En visning är inte den andra lik. Det finns olika alternativ att välja beroende på dina önskemål och bostadens potential. Öppen visning innebär att fastighetsmäklaren och du som säljare bestämmer dag och tid då vem som helst kan komma oanmäld.

  Bokad visning bestämmer vi som ovan, dag och tid men skillnaden är att spekulanten måste föranmäla sig till fastighetsmäklaren. Ibland förekommer också förhandsvisning av bostaden.
  Vi har erfarenheten och känslan för vad som kommer passa bäst till just din bostad.

 • 7

  Budgivning

  Budgivningen startar oftast efter den första visningen, och ibland kan det gå snabbt. Alla inkommande bud framförs till säljaren och dokumenteras för största säkerhet. Här är vi noga med att ha en nära dialog med dig som säljare så att du känner dig trygg och informerad under hela förloppet. Både säljare och köpare får skriftligen ta del av hela budgivningsprocessen vid kommande kontraktskrivning.

 • 8

  Kontraktskrivning

  När säljare och köpare kommit överens om köpesumma och tillträdesdag skrivs ett köpekontrakt. Kontraktet undertecknas av båda parter.

 • 9

  Besiktning

  Besiktningen utförs inom bestämd tidsram satt i kontraktet och utförs oftast på köparens vilja. I samband med att besiktningen godkänns av köpare erläggs en handpenning på din sålda bostad om 10 %.

 • 10

  Tillträde

  Vid tillträdesdagen träffas du som säljare och din bostads nya ägare på köparens bank där slutlikvid betalas och nycklar mm. lämnas över. Köparen tillträder härmed och affären avslutas.